A családi cégek a rendszerváltás óta számos válságon sikeresen túljutottak, köszönhetően annak a szemléletmódnak, ami a rövid távú érdekek helyett a hosszú távú tervezést, a kollégák és ügyfelek megtartását, valamint a folyamatos fejlesztéseket helyezi a középpontba. Ennek a generációkon átívelő gondolkodásmódnak az elismerése és megőrzése a gazdaság szempontjából is lényeges. Hetedik alkalommal adták át a K&H családi vállalatok kiválósági díjat azoknak a hazai cégeknek, akik a családi értékek megőrzése mellett kiemelkedő teljesítményt mutatnak hosszú távú stratégia, innováció, sikeres generációváltás és fenntarthatósági programok megvalósításában.

Átadták az idei K&H családi vállalatok kiválósági díjakat annak a nyolc magyarországi családi cégnek, akik hosszú távú stratégiájukkal, innovációjukkal, sikeres generációváltásukkal és fenntarthatóság törekvéseikkel kiemelkedő teljesítményt nyújtottak az elmúlt évben.

„A családi tulajdonú vállalatoknak meghatározó szerepük van a  gazdaságban: a KPMG European Family Business Barometer 2019-es felmérése alapján a cégek mintegy 70 százaléka ilyen vállalat. Hazai szinten az Opten nyilvántartása szerint több mint 200 000 családi jellegű vállalkozás van, így a foglalkoztatás egy jelentős része is ezeknek a cégeknek köszönhető. A K&H ezért évek óta kiemelt hangsúlyt fektet arra, hogy erősítse a hazai családi vállalkozások hosszú távon fenntartható működését és értékeik megőrzését – ezzel ugyanis a gazdaság stabilitását és növekedését támogatjuk” – mondta Ékes Ákos, a K&H családi vállalatok központ vezetője a 7. K&H családi vállalatok kiválósági díj átadóján.

a környezetvédelmi fenntarthatóság irányába is elindultak a családi cégek

A hazai családi cégek nagyrésze a rendszerváltozás után jött létre vagy került újra családi tulajdonba. Az elmúlt több mint 30 évben tehát már számos nehéz időszakot és különböző válságot átéltek, mégpedig sikeresen, legtöbbször a családi tulajdon megtartásával. Ez többnyire annak a példamutató vállalati kultúrának köszönhető, ami a rövidtávú üzleti érdekek helyett a munkatársak és ügyfelek megtartását és a folyamatos fejlesztéseket helyezi előtérbe.

„A most díjazott legjobb gyakorlatok azt mutatják, hogy a családi vállalati értékek közé már a környezeti  fenntarthatóság is bekerült. Ez a saját működésből eredő környezetszennyezés és energiafelhasználás csökkentése vagy a fogyasztók számára készült termékek csomagolásmentes megoldása mellett a munkavállalók képzését és ösztönzését is magába foglalja” – hangsúlyozta Ékes Ákos a nyertesek bemutatásakor.

A K&H családi vállalatok kiválósági díj 2022-es díjazottjai:

innováció kategória:
  • DYNTELL Magyarország Kft.
  • Procontrol Elektronika Kft.
sikeres hosszú távú stratégia” kategória:
  • Bergmann Könyvelő Iroda Pénzügyi Szolgáltató Kft.
  • CLEARTEX Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.
környezetvédelmi fenntarthatóság kategória:
  • CE Glass Üveg-és Gépipari Zrt.
  • Trans-Sped Logisztikai Szolgáltató Központ Kft.
sikeres generációváltás kategória:
  • Esztergomi Szerszámgépgyár Kft.
  • TUTTI Élelmiszeripari Kft.

A pályázatok összefoglalói hamarosan olvashatóak a https://csaladivallalatok.kh.hu/ weboldalunkon, illetve a Forbes magazin októberi számában!