Szerző: K&H Bank, 2024
A nemzetközi porondon már bevált speciális, bizalmi vagyonkezelési szolgáltatások biztosítják a jelentősebb vagyonok védelmét és gyarapodását. Az itthon is, főként az adóelőnyök miatt egyre népszerűbb megoldáshoz kínál új számla és szolgáltatás csomagot a K&H kiemelt privátbanki ügyfeleinek. Mostantól a magánszemély bizalmi vagyonkezelőket is kiszolgálják, a nem üzletszerű jogi személyek mellett.   

Nemzetközi szinten már megszokott és népszerű az úgynevezett bizalmi vagyonkezelés, amely főként a nagyobb magán- és családi vagyonok hosszú távú védelmét, értékmegőrzését és gyarapítását biztosítja. A bizalmi vagyonkezelés végezhető üzletszerűen, a bizalmi vagyonkezelő cégeken keresztül, ugyanakkor nem üzletszerűen, MNB bizonyítvánnyal is cégként vagy magánszemélyként. Ez utóbbihoz kínál új szolgáltatást a K&H privátbanki ügyfeleinek. „Magyarországon az elmúlt időszakban fokozott igény mutatkozott erre a szolgáltatásra, ezért is tettük elérhetővé az elsők között privátbanki ügyfeleink körében, a magánszemély bizalmi vagyonkezelőknek szóló számla- és szolgáltatáscsomagunkat. Így most már az  a nem üzletszerű jogi személyek mellett a magánszemélyeket is ki tudjuk szolgálni” – mondta Ábrahám András, a K&H privátbank vezetője.   

 

egykapus megoldás 

A magánszemély bizalmi vagyonkezelők forint, deviza és értékpapírszámlát is vezethetnek. Emellett a vagyon gyarapításához saját privátbankáruktól kaphatnak befektetési tanácsokat. „A privátbankáraink jellemzően évek óta szoros, bizalmi kapcsolatban állnak az ügyfelekkel, ismerik a kockázatvállalási hajlandóságukat, családi kapcsolataikat, hosszútávú céljaikat, az általuk preferált eszközöket, így nem csak a vagyon gyarapítása szempontjából előnyös, hanem személyre szabott szolgáltatást is tudnak nyújtani” – tette hozzá a szakember. 

 

adóelőnyök és egyszerűbb kezelés 

A bizalmi vagyonkezelés a több elemből álló nagyobb családi vagyonok kezelését egyszerűsítheti és még professzionálisabbá teheti. Ám a legnagyobb előnye, hogy adóelőnyökkel jár: általa könnyebbé válhat és kedvezőbb feltételek mellett valósítható meg a vagyonfelosztás és az öröklés, valamint lehetővé válik a generációkon átívelő felosztás, strukturálás, célja pedig lehet akár a hosszútávon fenntartható jótékonykodás is.  

Tudj meg többet a K&H-nál elérhető bizalmi vagyonkezelői számla- és szolgáltatáscsomagról! 

CTA: K&H bizalmi vagyonkezelői számla- és szolgáltatáscsomag 

https://www.kh.hu/kiemelt-ugyfelek/kiemelt-privat-bank/szolgaltatasok/bizalmivagyonkezeles