tudástár

a családi vállalkozások egyik legnagyobb kihívása, hogy hogyan tudják a lehető leghatékonyabb módon átadni a vállalatot a következő generációnak

mit vagy hajlandó feladni a munkamódszereink megváltoztatása érdekében?

Mi kell a gyors, rugalmas, kreatív csapatok felépítéséhez, amelyeknek a berögződött munkakultúrával kell szembenézniük? A transzformáció-szakértő Martin Danoesastro szerint minden egy kérdéssel kezdődik: ” Mit vagy hajlandó feladni?” Megosztja velünk, amit az innovációs hullám két oldalán lévő cégektől tanult arról, hogyan alakítsuk szervezeteinket ki úgy, hogy az emberek minden szinten képesek legyenek gyorsan dönteni és reagálni a változásokra.

gyerekcipőben járnak a hazai vállalatok a fenntarthatóság útján

gyerekcipőben járnak a hazai vállalatok a fenntarthatóság útján

Gyerekcipőben jár a hazai nagyvállalati szektor a fenntarthatóság megvalósításában, de legalábbis hatalmas eltérések figyelhetők meg a cégek között – mutat rá a K&H nagyvállalati növekedési index kutatás az aktuális helyzetre. Hétből egy cég rendelkezik már fenntarthatósági stratégiával, miközben közel kétharmaduk egyelőre nem is foglalkozik a kérdéssel.

elolvasom a cikket

bizalmi vagyonkezelés – így készülj fel!

bizalmi vagyonkezelés – így készülj fel!

Amennyiben úgy dönt, hogy bizalmi vagyonkezelésbe adja vagyontárgyait, amelyek között ön által jelenleg aktívan menedzselt, működő vállalat üzletrésze is található, a jövőbeli hozamok szempontjából kiemelt fontosságú kérdés, hogy vállalata hogyan él majd tovább a bizalmi vagyonkezelésben, hogyan lesz megfelelően kontrollálható és miként segíti önt a bizalmi vagyonkezelés abban a célkitűzésében, hogy kevesebbet dolgozzon, miközben cége továbbra is stabil lábakon áll.

elolvasom a cikket

a fenntarthatóság fontos lépés a üzleti siker felé

a fenntarthatóság fontos lépés a üzleti siker felé

Ma már szinte nincs is olyan sikeres nagyvállalat, amely ne akarna ügyfeleinek, dolgozóinak is fenntartható értékeket adni. Sőt, a legtöbbször a fenntarthatóság már nem egy különálló célrendszer, hanem szervesen beépül a mindennapi működésbe, üzleti gondolkodásba is – derült ki a KPMG fenntarthatósági jelentéskészítési gyakorlatokról szóló üzleti reggelijén. Ez különösen fontos most, hiszen olyan gazdasági, környezeti és társadalmi kihívásokkal kell szembesülnünk, amelyek meghatározzák a hétköznapjainkat, valós kockázatot, de egyben üzleti lehetőségeket is jelentenek a vállalatoknak.

elolvasom a cikket

nők kezében a családi vállalatok utódlása!

nők kezében a családi vállalatok utódlása!

A családi vállalatokban nagy a szakadék aközött, amit a külvilág lát, és ami ténylegesen a cégen belül van. Kifelé az egység, az erő, a pénz, a hatalom látszik, a családi név pedig kötelez. A családi rendszeren belül azonban sokszor egy ki nem mondott hatalommegosztás működik, mely szerint “az asszony otthon van, a férfi bent a cégnél”. Így lehetne a családi vállalatok jelentős részét jellemezni, amelyek ma Magyarországon piacvezetők valamilyen szegmensben.

elolvasom a cikket

hogyan generáljunk profitot, miközben változást is generálunk? | Audrey Choi – fenntartható befektetési szakértő

A világ tőkepiacai lehetnek a társadalmi változás katalizátorai? Audrey Choi befektetési szakértő szerint a magánszemélyek tulajdonában van az összes világtőkének szinte a fele, ami hatalmat ad nekik ahhoz, hogy változtassanak azzal, hogy olyan vállalatokba fektetnek be, melyek védelmezik a társadalmi értékeket és a fenntarthatóságot. “Több lehetőségünk van ma, mint bármikor korábban, hogy változtassunk”, mondja. “Szóval nézzünk más szemszögből. Fektessünk a változásba, amit a világban látni akarunk.”
forrás: TED@State Street Boston, 2015 nov

hogyan döntheti be a termékfejlesztés a céget?

hogyan döntheti be a termékfejlesztés a céget?

A cégek az innovációs menedzserekre sokszor gondolnak úgy mint problémamegoldókra: megmondjuk nekik, mi a baj, és ők hoznak rá egy megoldást. Ez azonban valójában nem innováció. Csak egy helyes válasz egy rosszul feltett kérdésre.

Mit értünk ez alatt? A vállalatok a legtöbbször nagyon jók abban, hogy meglévő ismereteikkel és szakmai tapasztalatukkal megoldják az éppen felmerülő gondokat. Ezzel azonban elszalasztják annak az esélyét, hogy feltárják a valódi problémákat és lehetőségeket.

elolvasom a cikket

5 dolog, amire érdemes online életünkben odafigyelni

5 dolog, amire érdemes online életünkben odafigyelni

A karantén és a COVID-19 okozta home office mindennapjaink részévé váltak, március óta ingázunk a „normális” és a covid által korlátozott időszakok között. Embertípustól függően mindenki különböző mértékben és különböző dolgokat hiányol a covid előtti időkből. Sokan például a képernyőmentes időt. Hiszen korábban, ha szerettetek volna brainstormingolni vagy csak meginni egy kávét a kollégákkal, akkor egy sms/email/felkiáltás után már mindenki egy helyen volt és valódi emberi interakciókkal tarkított megbeszélések zajlottak.

elolvasom a cikket

a fenntarthatóság fontos lépés a üzleti siker felé

dolgozzon a cége fejlesztésén, ne a cégében!

Miben tér el az ön szerepe cégtulajdonosként alkalmazottai szerepétől? Nagyobb kockázatot vállal, amiért cserébe nagyobb jövedelmet vesz fel? Esetleg abban, hogy minden sürgős, de a kollégák által el nem végzett feladat önnél csapódik le és ezt hétvégén vagy késő este végzi el? A sikeresen növekedő vállalkozások alapítói idejük nagy részében cégük fejlesztésén dolgoznak, míg az operatív feladatokat kollégáikra bízzák.

elolvasom a cikket

 

beházasodott trónörökös – rábízná a családi céget?

beházasodott trónörökös – rábízná a családi céget?

A családi vállalkozások generációváltásának gyakori esete, amikor a gyerek házastársa veszi át a céget és így a beházasodott trónörökös a vő vagy a meny lesz. Bár a legtöbb család befogadó és családtagoknak tekinti a gyerekek házastársait, a családi vállalkozás utódlásának kérdésében ezzel a közelséggel már mindenki óvatosabb, leginkább a cégvezető szülő(k).

elolvasom a cikket

irányítson úgy, mint a karmesterek! | Itay Talgam

Egy karmesternek a legnagyobb vezetői kihívással kell szembenéznie: egy szó nélkül kell tökéletes harmóniát teremtenie. Ebben az elragadó előadásban Itay Talgam hat nagyszerű huszadik századi karmester egyéni stílusának bemutatásával ábrázol elengedhetetlen leckéket, amelyeket érdemes minden vezetőnek megtanulnia.

testvérek a családban és a cégben

testvérek a családban és a cégben

„Jóban vagyok a testvéremmel.” „Ki nem állhatom a testvéremet.” „Nincs kapcsolatom a testvéremmel.” „Nincs testvérem.” Biztosan ismerősek ezek a mondatok.

A testvéri státusz, ahogy a szó eredete is mutatja, azt jelenti, hogy két ember egy testből és egy vérből származik. Ez nem választás kérdése, hanem adottság. Ezt kaptam az élettől, ide születtem, nem volt döntési lehetőségem a tekintetben, hogy lesz-e testvérem vagy sem, és ha igen, mennyi. A testvérség egy családi viszony, amely a családon belül mátrixszerűen meghatározza a kapcsolatokat.

elolvasom a cikket

nagy márkák válasza a járványra, és amit kicsiként tanulhatunk belőle

nagy márkák válasza a járványra, és amit kicsiként tanulhatunk belőle

A pandémia az egész világnak megmutatta, hogy egy periferikus termék vagy szolgáltatás egyik pillanatról a másikra válhat a legkeresettebb portékává, és persze fordítva. De mire tanít minket ez a vásárlói szokásokat fenekestül felforgató jelenség? Érdemes megnézni, hogyan reagáltak a különböző márkák, és alaposan megtanulni a leckét: figyeld az igényeket, és alakítsd hozzá az üzleti modelledet!

elolvasom a cikket

5 dolog, amire érdemes online életünkben odafigyelni

van megoldás: így lehet elkerülni a generációváltás buktatóit

A magyar családi vállalkozások nagy része a rendszerváltást követően jött létre, épp ezért nem meglepő, hogy több ezerre tehető azon cégek száma, ahol a generációváltás kérdése igencsak aktuális. Ennek ellenére sokan halogatják az utódlás és a vagyonról való rendelkezés kérdését, pedig érdemes jó előre eltervezni mindent, különben nem csak az örökösök, de a cég is nehéz helyzetbe kerülhet, ha nincsenek jogi garanciák a vagyon átörökítésével kapcsolatban.

elolvasom a cikket